Městská policie pomáhá občanům

Městská policie pomáhá občanům

Pod okny Vašeho bytu se noc co noc promenádují návštěvníci nedaleké pivnice a pod vlivem alkoholu hlučí více, než je v pozdních nočních hodinách zdrávo? Chcete si odpočinout po náročném dni, avšak lavičku před domem si vyhlédla skupinka mladíků, kteří se zde scházejí a častují se vulgárními nadávkami, pronášenými tak hlasitě, že chtě nechtě jste posluchačem i vy? Máte hlučné sousedy, kteří si rádi vyměňují své názory tak, aby je slyšeli i sousedé v okolních domech?

Pobíhá ve vašem okolí pes bez majitele? Jste svědky, jak volně pobíhající pes téměř způsobil dopravní nehodu? Na hřišti, kde si hrají vaše děti, pobíhá pes bez náhubku a majitel je v nedohlednu?

S těmito problémy Vám pomůže strážník Městské policie. Dle sdělení ředitele Městské policie Havířov bylo z důvodu zkvalitnění pomoci občanům a operativnějšímu řešení problémů v celém městě, přistoupeno k rozdělení města do třinácti okrsků. Pro jednotlivé okrsky byli přiděleni stabilní strážníci, tzv. patroni, kteří se podrobně seznamují s problémy daného okrsku. „Patroni“ by měli prošetřovat stížnosti občanů, komunikovat s občany, oznamovat zjištěné nedostatky, včetně sledování jejich odstranění, měli by rovněž znát veškeré provozovny daného okrsku, včetně zodpovědných osob. Okrsky jsou shodné s rozdělením , jaké má Policie ČR, která úzce spolupracuje s Městskou policií.

Na webových stránkách www.havirov-city.cz sekce Městská policie Havířov, anebo telefonicky u Městské policie na tel. č. 596 811 616 můžete zjistit, pod který okrsek spadáte právě Vy. Rovněž zde získáte kontakt a jména Vašich „patronů“, včetně jejich služebních čísel.

Rádi přivítáme Vaše názory, na základě vlastních zkušeností, na práci „patronů“ ve Vašem okrsku.

Alena Milková

další aktuality